top of page

Dětská jóga

Vážení přátelé,

v současné době vedu dva kurzy jógy pro nejmenší. V lekcích jsou děti ve věku od 4 let do 8 let. Tyto kurzy vedu intenzivně již třetím rokem, ale již před několika lety jsem se věnovala dětem do věku adolescence s lehčí mentální retardací, tedy dětem, které docházely do zvláštní školy.

Tvorba knihy dětské jógy

Během těch několika let úžasných chvil s dětmi mne mohé naučilo a přivedlo k tvorbě knihy o dětské józe. V současné době na této knize pracuji spolu s fotografem a ilustrátorkou. Kniha má děti inspirovat, bavit a přivést k józe a rodičům či učitelům poskytnout jasný návod, jak děti jógu učit a hlavně jim přitom neublížit.

Projekt vzdělávání učitelů a rodičů

Kniha má být také jakousi "učebnicí" pro dospělé, jež touží děti dětskou jógu učit. Avšak, abychom mohli děti kompetentně a skutečně kvalitně vzdělávat v oblasti jógy, je třeba mít dobré základy vědomostní a praktické. Jelikož v poslední době cítím velký zájem o dětskou jógu, intuitivně mne to dovádí k pořádání vzdělávacích workshopů pro rodiče a učitelé. Již nyní ve dvou termínech je možné se účastnit celodenného workshopu věnovanému výhradně problematice dětské jógy. Seminář není pouhým teoretickým základem, nýbrž praktickým cvičením a dává si za cíl postavit vědomostní a praktické základy pro tvorbu lekce dětské jógy u těch nejmenších. Absolvent workshopu bude schopen sestavit vlastní smysluplně vedenou lekci dětské jógy. Rodiče budou vědět, co mohou s dětmi doma dělat. Všichni pak zejména pochopí, čemu je třeba se vyvarovat v dětské józe a jakých pomůcek a motivací můžeme dobře využít.

Akreditované vzdělávání Učitel dětské jógy

Pro zájmce s hlubokým zájmem o dětskou jógu připravujeme akreditované vzdělávání v této oblasti. Po absolvování celého akreditovaného kurzu bude absolvent kompetentní k pořádání kurzů dětské jógy s hlubšími vhledy do této problematiky.

Speciální článek
Poslední články
Archív
Vyhledávání podle tagů
Zatím žádné štítky
Sledujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page